Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Starta klippet för att följa med hundföraren Magnus Johansson ut på krogen i Trollhättan och se hur hundarna jobbar. Foto: SVT

Krögare i Trollhättan har tröttnat på knarket – anlitar droghund

Uppdaterad
Publicerad

Små påsar med kokainrester, spår av narkotika inne på toaletten och höga kunder. I Trollhättan menar krögare att missbruk av droger på deras restauranger har blivit allt vanligare de senaste åren. Därför har man nu tagit hjälp av en narkotikahund för att stävja problemen.

– En jättetuff miljö för hundarna, säger hundföraren Magnus Johansson.

Initiativet är unikt i sitt slag. I Trollhättan har ett par krogar och ett hotell vid två tillfällen i närtid fått besök av droghunden ”Ludde” (som krögarna kallar hundarna, reds. anm).

Projektet finansieras av krögarna själva, City Trollhättan och med stöd från Trollhättan Stad som en del av samarbetet ”Krogar mot knark”.

Oklar framtid för projektet

Trots att man bara är i testfasen, så märker krögarna redan av god respons från restauranggästerna. Hur länge projektet kommer pågå står dock inte klart i nuläget. Trollhättan Stad kan i nuläget inte garantera fortsatt ekonomiskt stöd.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör krögarna berätta om drogerna de hittar Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.