Visa alla (2)

Tunga fordon kör trots avstängd bro

Publicerad

Uddevallabron stängdes under söndagen av för tunga fordon. Trots detta såg SVT Nyheter Väst flera tunga fordon som körde över bron.

Trafikverket stängde Uddevallabron för tung trafik vid 11.30-tiden på söndagen. Skyltar visade istället vägen om gamla E6 runt Uddevalla.

Trotsar skyltar

Trots detta körde flera lastbilar och bilar med släp över bron.

– Det är otroligt nonchalant av fordonsförarna men vi har inga resurser att vara på plats, vi behöver vara på andra platser, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson.

Prognosen för bron var från början satt till 16.00.

– Det är givetvis beklagligt att inte förarna respekterar skyltarna, tyvärr finns det inte så mycket annat vi kan göra, säger Camilla Hult, presskommunikatör på Trafikverket.

Inga satsningar mot utländska förare

De flesta av de tunga fordonen vi såg var med utländska skyltar, gör ni någon särskild satsning på engelska eller hur ser ni till att informationen når ut till?

– Inte när det kommer till broöverfarter, vi har haft andra kampanjer där vi har riktat in oss till utländska förare. Yrkeschaufförer borde förstå skyltarna och därmed förstå bättre, säger Camilla Hult.

Vad är faran och riskerna med att köra över ändå?

– Man tappar lätt kontrollen och fordonet kan komma över på de andra filerna. Rent statistiskt vet vi inte men det innebär ju en fara för dig själv och för andra, säger Camilla Hult.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer