Foto: SVT

Två män häktas för mordet i Lövgärdet

Uppdaterad
Publicerad

De två män som tidigare anhållits misstänkta för inblandning i mordet av en ung man i Lövgärdet, häktas nu. Båda är på sannolika skäl misstänkta för brottet.

Det var i oktober förra året som en man i 25-årsåldern hittades ihjälskjuten vid en fotbollsplan i Lövgärdet. Förutom att ha skjutits med flera skott så framkom även uppgifter om att mannen hade körts över av en bil.

Flera förhördes

Han hittades av ett gäng pojkar som hade varit i en klubblokal vid fotbollsplanen. Flera månader senare, i februari, så greps två män och anhölls senare misstänkta för medhjälp till mordet. Ytterligare personer hämtades in till förhör men släpptes därefter och är inte längre misstänkta.

Skottlossningar i Göteborg

– Just nu är utredningen i ett känsligt läge men det stämmer att två personer har gripits och anhållits. Vi väljer att inte gå ut med ålder på de misstänkta just nu, sa spaningsledare Urban Svahn efter att männen gripits till SVT Nyheter Väst.

Häktas på sannolika skäl

Men nu är alltså de båda männen häktade på sannolika skäl misstänkta för inblandning i dådet.  Den äldre av dem är på sannolika skäl misstänkt för mord, alternativt medhjälp till mord. Den yngre är misstänkt för medhjälp till mord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skottlossningar i Göteborg

Mer i ämnet