En person har förts med helikopter till sjukhus efter frontalkrock. Foto: Patrick Klasson

Kvinna hämtad med helikopter efter frontalkrock

Uppdaterad
Publicerad

En lastbil och en bil krockade i Grästorp under måndagseftermiddagen. En ambulanshelikopter hämtade upp en allvarligt skadad kvinna och förde henne till sjukhus. Kvinnan dog senare av sina skador.

Det var vid 16-tiden under måndagen som polis och räddningstjänst larmades till riksväg 44, i höjd med Nossan, i Grästorp kommun.

– Det är två fordon som har kolliderat, troligen har de frontalkrockat, sade Tommy Nyman, presstalesperson vid polisen i region Väst under måndagen.

Hämtad av helikopter

En ambulanshelikopter kom till platsen efter att två personer skadade sig i olyckan. En kvinna fördes till Sahlgrenska universitetssjukhuset allvarligt skadad. Under tisdagen meddelar polisen att kvinnan dött av sina skador.

– Det är två kvinnor i 75-årsåldern, och en är avliden och en är allvarligt skadad, säger Christer Fuxborg, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Det är fortfarande oklart exakt vad som ledde fram till olyckan. Polisen har nu startat en utredning för att undersöka om brott har begåtts.

– Alla sådana här olyckor utreds av oss för att se om det är någon som har brustit i sitt trafikvett. Vi tittar också på om bilen kanske har haft några brister, säger Christer Fuxborg.

Finns det någon misstanke om brott? 

– Lite för tidigt att uttala sig om det, men vi har påbörjat en förundersökning om detta.

Chockad

De två kvinnorna ska ha färdats tillsammans i bilen. Lastbilschauffören blev chockad, men ska vara fysiskt oskadd. Både lastbilen och bilen har blivit tagna i beslag av polisen för utredning.

Riksväg 44 var helt avstängd i båda riktningar under räddningsinsatsen fram till 20-tiden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.