Se till att du har koll på din cykelkorg. Annars lär någon annan ha det... Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Två gripna för att ha försökt stjäla ur cykelkorgar

Publicerad

Sedan en tid tillbaka har flera cykelpendlare i Göteborg anmält att de blivit av med värdefulla saker som de haft i sin cykelkorg. I typexemplet har en eller flera andra cyklister cyklat upp bredvid och helt enkelt plockat åt sig. Under torsdagen grep polisen ett par män som just misslyckats med ett stöldförsök.

Det var mitt på torsdagen som spanare från polisen uppmärksammade två män som cyklade omkring i centrum. De visade ett stort intresse för andra cyklister med cykelkorg.

Efter att ha försökt men misslyckats att stjäla en bärbar dator ur en cykelkorg från en kvinna som cyklade nära infarten till Ullevigaraget greps de båda. En av dessa hade gripits tidigare under veckan, misstänkt för samma typ av brottslighet.

Märkte ingenting

Kvinnan som blev utsatt för stöldförsöket märkte troligtvis ingenting. Henne vill polisen nu gärna komma i kontakt med. Hon beskrivs som cirka 50 år gammal, var klädd i beige jacka och bar hörlurar. Cykeln hade en cykelkorg monterad bak.

På sin hemsida skriver polisen att man även är intresserad av att komma i kontakt med fler som utsatts för sådana stölder eller stöldförsök. Målsättningen är att få de misstänkta männen anhållna.

Kan finnas fler

Polisen varnar nu för att det kan finnas fler tjuvar som sedan en tid tillbaka använder denna metod i centrala Göteborg.

De drabbade har oftast haft en cykelkorg eller väska bak på cykeln och därför inte märkt stölden förrän de kommit fram.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.