Två personer knivskurna i centrala Göteborg – en gripen

Uppdaterad
Publicerad

Två personer har knivskurits i samband med ett bråk i Nordstan i centrala Göteborg, där minst sex personer misstänks ha varit inblandade. En person har gripits och en har hämtats till förhör.

Polisen larmades strax före midnatt på fredagskvällen om bråket, vid tillfället var det mycket stökigt i och runt området.

– När vi kommer fram till platsen så påträffas en person allvarligt knivskuren och vi påträffar ytterligare en person knivskuren på en helt annan plats som vi kan koppla till den här händelsen, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Knivvåldet

Skadorna på den andre personen bedömdes inte lika allvarliga.

Torget stängdes

Polisen har spärrat av en stor del av Nordstan som de anser är brottsplatsen.

– Sedan har Nordstans ordningsvakter valt att stänga ner resten av torget. säger Morten Gunneng.

Det är ytterst oklart vad bråket har handlat om, säger han. Och strax efter klockan ett, natt mot lördag, hade polisen ännu ingen identitet på de inblandade, som alla beskrivs som yngre män.

En person har gripits och en är hämtad till förhör.

En förundersökning om försök till mord har inletts och fler brottsrubriceringar kan tillkomma.

Polisen kommer att höra ett flertal vittnen och undersöker också möjligheten att något kan ha fångats av en övervakningskamera.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knivvåldet

Mer i ämnet