Arkivbild. Elsparkcyklar har under den senaste tiden varit inblandade i flera olyckor. Foto: TT

Två personer på elsparkcykel i kollision med buss

Uppdaterad
Publicerad

Två personer på en elsparkcykel kolliderade under fredagseftermiddagen med en buss vid Olskrokstorget i Göteborg. Två enheter från räddningstjänsten och tre ambulanser larmades till platsen.

– De är vakna och talbara så vitt jag vet sen är det trafikkaos på grund av alla bilar, sa Anders Ternevi, larm och ledningsoperatör på Räddningstjänsten i Storgöteborg.

Vid 16.30-tiden larmades två enheter från räddningstjänsten och tre ambulanser till Olskrokstorget i Göteborg där två personer på en elsparkcykel krockat med en buss.

Undvek första kollisionen

Morten Gunneng, vakthavande befäl på polisen i region Väst berättar att två personer på en elsparkcykel körde mot rött ljus. Busschauffören fick därför tvärbromsa för att undvika en kollision. Därefter kom ytterligare en elsparkcykel med två personer som enligt Morten Gunneng även de körde mot rött ljus och körde in i bussen.

– Den första kollisionen lyckades busschauffören undvika genom att tvärbromsa och det gjorde smällen lindrigare för elsparkcykel nummer två, säger han.

Bromsarna fungerade inte

Räddningstjänsten uppgav vid 17-tiden att personerna var vakna och talbara men att det rådde trafikkaos på platsen till följd av alla brandbilar.

Vid 17:30 meddelade polisen att det handlade om två ungdomar. Enligt polisen hävdade ungdomarna att bromsarna på elsparkcykeln inte fungerade och därför togs elsparkcykeln i beslag.

Båda ungdomarna fördes till sjukhus med ömmande ben och det är åter full framkomligt i trafiken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.