Foto: Privat

Ung man hittad död på åker

Uppdaterad
Publicerad

En man har hittats död på en åker i Lidköpings kommun. Polisen har inlett en förundersökning om mord.

– Vi utreder om det ligger något brottsligt bakom dödsfallet, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson vid polisen region Väst.

Det var vid klockan elva på söndagsförmiddagen som polisen larmades till en åker vid en camping i Lidköping. En man i 20-årsåldern hittades död och han har varit anmäld försvunnen sedan tidigare.

– Han anmäldes försvunnen under natten och vi får titta vidare på den delen, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson vid polisen region Väst.

Polisen ska knacka dörr

Det är oklart vad som ligger bakom dödsfallet men polisen har spärrat av området för vidare utredning. Händelsen rubriceras som mord alternativt dråp.

– Vi har varit där i några timmar och arbetat och kommer vara kvar så länge det behövs och är möjligt, säger Gustafsson.

Polisen kommer också knacka dörr i området där mannen bodde för att söka vittnesuppgifter. Anhöriga ska vara underrättade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.