Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polis på plats vid Pressbyrån i centrala Göteborg i samband med en skottlossning inne i butiken. Foto: Adam Ihse/TT

Ung man skjuten på Pressbyrån i Göteborg – arbetade i butiken

Uppdaterad
Publicerad

Den man som sköts på Pressbyrån i centrala Göteborg på onsdagskvällen var anställd i butiken, det uppger polisen för SVT Nyheter Väst. Mannen var i tjänst inne i butiken när någon öppnade eld mot honom.

Det var vid klockan sju på onsdagskvällen som en maskerad man kom in på Pressbyrån på Kungsportsplatsen i Göteborg och sköt en anställd på nära håll.

Offret, som är i 20-årsåldern skadades svårt och hans tillstånd är på torsdagen allvarligt men stabilt, enligt Sahlgrenska universitetssjukhuset. 

10-tal personer till förhör

Ingen är gripen för brottet men polisen har hämtat ett 10-tal personer till förhör. Polisen berättar också att de känner till offret. 

– Vi känner till den målsägande sedan tidigare, säger Max Olsson, lokalpolisområdeschef i Göteborg City.

Pressbyrån bekräftar att det rör sig om en anställd och skriver i ett mejl till SVT:

”Vi är förfärade och chockade över vad som hänt. Händelsen utreds nu av polisen och av hänsyn till det kan vi inte kommentera mer än så. Franchisetagaren med medarbetare har fått stöd och hjälp från professionella krishanterare.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.