Ungdom i Borås kommun skadade synen allvarligt – testade ny Tiktok-trend

Publicerad

En Tiktok-trend inspirerar unga att tillverka hemmagjorda bomber. Den senaste tiden har flera incidenter skett i Sjuhärad. Vid ett tillfälle skadade en elev synen efter en explosion. Rektorn vid Dalsjöskolan går nu ut med en varning, på uppmaning av elevens föräldrar.

I början av december testade en skolelev vid Dalsjöskolan i Dalsjöfors en ny nättrend på sin fritid, något som P4 Sjuhärad var först med att rapportera om. Trenden går ut på att blanda olika medel för att skapa en så kallad egentillverkad ”bomb”. Eleven som testade trenden fick skador på bland annat hornhinnorna efter att blandningen exploderat.

– Det är allvarligt, även om vi inte riktigt vet konsekvenserna ännu, säger Maria Persson, rektor på Dalsjöskolan, som har haft kontakt med den aktuella elevens familj.

Vill sprida information

Maria Persson menar att det kan vara svårt att förhindra att liknande olyckor sker, men tycker att det är viktigt att informationen om händelsen når andra föräldrar.

– När något som det här händer blir frågan om vad unga tar del av mer aktuell, det skapar en större uppmärksamhet bland föräldrar.

SVT Nyheter Väst har sökt ansvariga på Tiktok, utan framgång.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.