Linda Nygren, direktör på park- och naturförvaltningen i Göteborgs stad, påminner om att vi ska hålla distans till andra även i parker och naturområden. Foto: SVT

Uppmaningen: ”Håll dig till parker och naturområden nära dig”

Uppdaterad
Publicerad

Både de senaste veckornas fina väder och coronakrisen har fått fler att söka sig till parker och naturområden i Göteborg under sin fritid. Men Göteborgs stad uppmanar nu alla att försöka hålla sig till de grönområden som finns nära där man bor.

När SVT Nyheter Väst träffar Linda Nygren, direktör på park- och naturförvaltningen i Göteborgs stad, är det en solig och varm vårdag. Så här har det varit de senaste veckorna i Göteborg. Och detta tillsammans med bristen på andra aktiviteter i coronatider, har lett till fler besökare i stadens parker. På Trädgårdsföreningen har de haft nästan 20 procent mer besökare än samma kvartal förra året.

– Vi har Slottsskogen, Trädgårdföreningen och Delsjön. Men vi vill gärna att folk går ut och njuter i sin närmiljö. Då kan vi också uppnå mindre smittspridning då man inte behöver åka kollektivt, säger Linda Nygren.

Förvaltningen påminner också om vikten av att hålla avstånd när man är ute i naturen och vädjar även till alla att ta hand om sitt skräp.

I klippet ovan hör du Linda Nygren berätta mer om läget för parker och naturområden i Göteborg under coronakrisen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.