Foto: SVT

Vad undrar du när det gäller djurförsök?

Publicerad

Vissa experiment på djur väcker starka känslor och reaktioner, speciellt om det gäller försök på hund, katt och grisar. Vi vill gärna veta vad du undrar när det gäller djurförsök. Skriv din fråga här under så väljer vi ut några och tar reda på svaret.

SVT rapporterade · Vad undrar du när det gäller djurförsök?

08.20
Vilka Djurarter är mest medveten om att ni gör experiment med dom?
08.20
Hej!
Ni säger att svenska folket är för djurförsök, då har man väl frågat folk i branschen? Alla jag har hört o pratat med, fördömer det. Det såg man på namninsamlingen ang hundarna tex. Sedan undrar jag; hur kan man som människa plåga djur o kallblodigt avliva dem efteråt?
08.20
Hej!
Gbg:s universitet, förklarar varför man måste göra försök på hundar o katter. Väldig vag o dålig förklaring, den sa ingenting; man anser??????
Hej Kerstin! Tack för dina synpunkter på vår rapportering. Kanske har du redan läst Göteborgs universitets svar - om inte - här är länken till hur de förklarar försöken på hund och katt. https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/gu-forklarar-forsoken-pa-hund-och-katt
 
Med vänlig hälsning, Rebecca Nyström, reporter
08.53
Djurförsöks visar att våra forskare är begränsad i fantasin stoppa alla djur-
försök.Andvänd nanoteknologin där
finnes alla svar.
09.28
Väljer man att göra försök på djur istället för på annat sätt bara för att det är billigare snabbare och enklare? Det skulle ej förvåna mej, människan är en särart som medvetet skapar lidande.
10.31
Hej
De 6 st labradorerna som ni använde i försöket med tand inplantat kom ifrån Norge var det ett sätt att försöka mörka att ni använde hundar och som dessutom skulle avlivas efter försöket?Å när man läser journalerna efter detta försök så är inte jag övertygad att avlivningen gått rätt till?
11.03
Jag tycker att vi inte ska göra det på något djur för alla har et liv även djur
11.10
Den alltid stora frågan är hur pass tillförlitliga djurförsök är egentligen ? Om läkemedel, implantat etc. ska vara för människa, då borde väl rimligtvis försök utföras och testas på frivilliga människor, eller på framodlat biomateral (celler, inte djur) ? Implantatförsöket på labradorerna dömdes ut även av andra forskare, ändå genomfördes de. Hur kan det få vara så?
11.54
Det ska inte vara tillåtet, det är 2019, hitta ett annat sätt! Tandimplantat t.ex. kan enkelt försökas på frivilliga människor.
11.54
Jag undrar hur man kan ta sig rätten att genomföra plågsamma experiment på intelligenta, kännande varelser.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer