Val i Väst Foto: SVT

Val i Väst – nu börjar det

Publicerad

Nu är det mindre än ett år kvar till valet. Vi på SVT Nyheter Väst startar vår valbevakning genom att skildra det politiska spelet i flera av våra västsvenska kommuner – och du kan vara delaktig.

I många kommuner har den politiska kartan helt ritats om sedan förra valet. Som i Tranemo där svekdebatten är i full gång.

Hur ska man veta?

Ute i kommunerna kan märkliga och spännande politiska kombinationer dyka upp. Personkemin är ofta viktigare än partibeteckningarna, men hur ska väljarna veta vilka politiker som gillar varandra och vilka som inte gör det?

Nu gräver sig SVT Nyheter Väst ner i den politiska myllan. Hur har den stökiga mångfalden i Lysekil påverkat besluten och hur ska Orust lösa problemet med en åldrande befolkning? Ska Skövde kasta sig in i ett dyrt riskprojekt för att rädda jobb?

Flera stora beslut

Står din kommun inför några svåra beslut eller spännande politiska diskussioner? Hör av dig till oss, för nu har vi startat vår valbevakning!

Du når oss enklast på vast@svt.se

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Val i Väst

Mer i ämnet