Arkivbild. Foto: TT

Vändningen: Fotbolls-VM visas på storbildsskärm i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Fansen kan andas ut. Efter kritiken ändrar sig eventbolaget Göteborg & Co och kommer visa damlandslagets VM-matcher på storbildsskärm.

– Vi har förstått av medierapportering och folk som har hört av sig att det fanns ett stort intresse, och då känns det jättekul att vi har möjlighet att visa matcherna på storbild, säger Magnus Hallberg, Göteborg & Co:s evenemangschef.

Samtliga av Sveriges matcher kommer att kunna ses helt gratis på en storbildsskärm på en restaurang vid Heden. Går Sverige vidare från kvartsfinalerna kommer matcherna dessutom visas på Ullevi, om det inte är så att de hamnar i den grupp som spelar kvartsfinal klockan 03.

Magnus Hallberg, Göteborg & Co:s evenemangschef. Foto: Göteborg & Co

”Känns helt underbart”

SVT Nyheter Väst har tidigare berättat om supportrarnas kamp för att få se matcherna på storbild. Fotbollssupporten Carin Jacobsson är jätteglad över dagens besked.

– Det känns helt underbart, men det kom i sista minuten. Men det är skönt när vi kämpat så mycket, säger hon.

Hör mer om supportrarnas protester i klippet.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Fotbollssupportern Carin Jacobsson är upprörd över att matcherna inte ska visas på storbildsskärm. Foto: SVT/Privat

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.