Väpnat rån mot Systembolaget i Bengtsfors – en man gripen

Uppdaterad
Publicerad

Systembolaget i Bengtsfors utsattes under måndagseftermiddagen för ett väpnat rån. En ensam gärningsman slog slagit till mot Systembolaget-butiken och kom över en i nuläget okänd summa pengar. Några timmar efter att larmet gått meddelade polisen att de gripit en misstänkt man.

Det var klockan 17:24 som polisen fick larm om rånet. Enligt uppgifter ska en maskerad man ha visat upp en väska med ett föremål som kan ha varit ett gevär och genom det hotat personalen. Därefter ska mannen ha kommit över en okänd summa pengar.

Drygt en halvtimme efter att rånet inträffat kom polisen till platsen.

– Ingen person har kommit till skada, men personalen är chockad, säger Stefan Gustavsson, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Vapnet riktades inte mot någon eller avlossades.

– Nu kommer vi att hålla förhör och göra en teknisk undersökning av platsen för att hitta spår, sade Stefan Gustavsson till SVT Nyheter Väst under måndagskvällen.

Vid klockan 20.39 meddelade polisen att en man gripits i en bostad i Bengtsfors, och skriver på sin hemsida att man ”gjort nya fynd som troligen binder den gripne till brottet.”

Pengarna som stals vid det väpnade rånet har ännu inte återfunnits.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.