Foto: Robert Betzehag/Rescue Photo

Väpnat rån – offren bands fast och rånades i sitt eget hem

Uppdaterad
Publicerad

Två personer blev på tisdagskvällen rånade i sin bostad i Vänersborg. Två maskerade män med pistolliknande föremål ska ha bundit fast offren.

Larmet om rånet kom in strax innan niotiden på tisdagskvällen. De två personerna som var bosatta i bostaden bands med buntband av två maskerade män som lyckades tilltvinga sig nycklar och kontanter. Därefter ska rånarna ha gett sig iväg och offren kunde själva ta sig loss.

”Klart att det är chockartat”

– Ingen har skadats fysiskt i samband med det här. Men det är klart att det är chockartat att råka ut för något sådant, säger Sanna Lagerkvist, vakthavande befäl hos polisen.

Hundar och helikopter sökte efter gärningsmännen

Polisen har genomsökt bostaden och det kringliggande området i jakt på spår efter rånarna. En teknisk utredning är inledd, men ännu är ingen gripen för brottet, som rubriceras som grovt väpnat rån. Polisen ska bland annat ha använt sig av hundar och helikopter i sökandet efter gärningsmännen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.