Foto: Lionel Cironneau AP/TT

Politiker vill stoppa kränkande satirbilder

Uppdaterad
Publicerad

Var tredje politiker i Skaraborg vill att det ska vara förbjudet att publicera bilder som kan vara kränkande för religionsutövare, enligt en undersökning som P4 Skaraborg tillsammans med tre tidningar i området låtit genomföra.

Det är P4 Skaraborg som tillsammans med de tre tidningarna Mariestadstidningen, Nya Lidköpingstidningen och Skaraborgs Allehanda frågat 200 lokala politiker vad de tycker i olika frågor som rör öppenhet och tryckfrihet. En av frågorna rörde publiceringar som till exempel Lars Vilks teckningar i Jyllandsposten och karikatyrerna i den franska tidningen Charlie Hebdo, och då svarade 35 procent av de svarande i undersökningen att ett förbud vore på sin plats.

– Det är egentligen onödigt med den typen av provokationer, för det leder ju inte till något positivt, säger det centerpartistiska kommunalrådet Leif Walterum i Skövde till P4 Skaraborg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.