Många såg vargen i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Den varg som tidigare i veckan setts i Halland har nu troligen tagit sig uppåt Göteborgstrakten. På fredagsförmiddagen syntes den i Fiskebäck söder om Göteborg.

Tassavtrycken i snön vittnar om morgonens upplevelse. Agneta Bjärnesjö är övertygad om att det var en varg hon mötte när hon var ute och gick med hunden vid halv tio-tiden.

– Den kom runt ett hörn, bara tio meter bort. Jag blev lite extra skärrad eftersom jag hade hunden med mig, säger Agneta Bjärnesjö, som också berättar att hon sprang raka vägen hem efter mötet med vargen.

Ryktet om vargen spred sig snabbt. På en förskola i området plockades de hundra barnen in i all hast. Men egentligen behöver man inte vara särskilt rädd.

– Den här vargen är frisk, enligt vad vi förstår. Och då bör den hålla sig undan, säger Mia Bisther som är viltspårare på Länsstyrelsen.

Mia Bisther befann sig i villaområdet i Fiskebäck på förmiddagen för att prata med folk och försöka ta reda på mer om vargen.

Mycket tyder på att det är samma varg som syntes i Falkenberg och Varberg tidigare i veckan – och som igår rev fem får i Billdal.

– Troligen är den på väg norrut. Det finns tyvärr en stor risk att den kommer att bli påkörd, säger Mia Bisther.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.