Lars Salomonsson laddar inför sitt 36:e varv Foto: SVT arkiv

Varvsveteran springer 36:e gången

Uppdaterad
Publicerad

Totalt har 69 löpare sprungit Göteborgsvarvet 35 gånger. Idag är det dags igen. 1983 sprang Lars Salomonsson på 1.20:44. I år, 66 år gammal, hoppas han komma under 1.50

Hur laddar du nu inför morgondagen?

– Jag tar det rätt så lugnt, i måndags sprang jag 16 km. Annars gör jag inget ansträngande egentligen, det blir lite promenader och cykelturer. Det är viktigt att känna efter hur man mår, jag vill komma i god form till starten och med lite belastningsskador är det viktigt att inte ta ut sig för mycket innan, säger Lars Salomonsson, varvsveteran.

Göteborgsvarvet 2015

Är det inte rätt så långt att springa 16 km, så nära inpå varvet?

– Nja, det tycker jag inte. Jag har ju Stockholm maraton nästa lördag och Göteborgsvarvet är en bra formmätare inför Stockholm. Men det viktigaste är varvet förstås.

Hur planerar du maten?

– Det är klart att jag tänker på hur jag äter, men så stor skillnad blir det inte, idag äter jag lite mer pasta än vanligt, säger Lars Salomonsson, varvsveteran.

Hur känns det att springa i veterangruppen, ni har ju specialla tröjor?

– Ja, lite kluvet är det, vi är inte så många längre, några faller ifrån varje år, men det är kul att gruppen finns. Vi får en positiv respons från publik och andra löpare och det hjälper till. Det är många som hejar lite extra och ger en extra dunk i ryggen.

Vad siktar på du för tid?

– Min målsättning är att komma under 1.50, eller i varje fall under två timmar och det tror jag ska gå.

Hur många gånger till siktar du på att springa?

– Svårt att säga, hälsan råder man inte över, men jag hoppas verkligen på att få delta i jubilleumloppet 2019, då blir det 40 gånger isåfall. Och där har jag redan anmält mig.

Kan du ge något gott råd till alla som ska springa?

– Det viktigaste är att vara tillfreds med sig själv och tycka att det är skoj, det gäller för alla, ung eller gammal, säger Lars Salomonsson, varvsveteran.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Göteborgsvarvet 2015

Mer i ämnet