Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Två företag i Göteborg sympatistrejkar mot Tesla. Foto: SVT

Verkstad i Göteborg dras in i strejkkonflikten – vill inte svara på frågor

Publicerad

För Tesla-ägare kan det nu bli knepigt att få sin bil servad eller reparerad. Under fredagen anslöt nämligen 17 företag över hela landet i en sympatistrejk mot Tesla – varav en verkstad och en transportterminal i Göteborg.

På Werksta i Västra Frölunda i Göteborg servas eller besiktigas inte längre några Tesla-bilar och på Axess logistics i Torslanda har transporten av Tesla-bilarna stoppats.

Totalt 17 företag på 15 orter i Sverige har anslutit till sympatistrejken som inleddes på fredagen. Strejken innebär att allt arbete rörande Tesla-bilar pausas – tills facket och Tesla har nått en överrenskommelse.

När SVT når Werksta vill de inte svara på frågor – istället hänvisar de till sin centrala kommunikationsavdelning. Axess logistics sätter locket på:

”Vi har beslutat att inte delta i mediala sammanhang under denna konflikt och under pågående förhandlingar då vi inte är part i den primära konflikten”, skriver Robert Tadic, HR-chef på Axess logistics i ett mejl till SVT.

Nästa gång Tesla och fackföreningen IF Metall möts för förhandling är på måndag den 6 november.

SVT har sökt Tesla utan framgång.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.