Villa i Dals Ed nedbrunnen i natt

Uppdaterad
Publicerad

En villa i Dals Ed har totalförstörts i en brand i natt. Polisen har inte fått tag på ägaren och det är oklart var personen befinner sig.

Det var vid 23-tiden under måndagskvällen som räddningstjänsten larmades till en villa som stod i brand i Dals Ed. Branden var våldsam och räddningstjänsten fick ganska snart ge upp försöken att släcka villan och istället inrikta sig på att förhindra spridning till terrängen.

– Vi tvingades låta huset brinna ner till grunden, säger Fredrik Eriksson, jourhavande styrkeledare vid räddningstjänsten i Dals Ed.

Ägaren svarar inte i telefon

En person står skriven på bostaden. Men det är oklart var personen befinner sig.

– Vi har inte fått tag på personen. Men det har ju varit natt så det kan vara så att personen är på en annan ort och har mobilen avstängd, säger Magnus Nordqvist, vakthavande befäl vid polisen i region väst.

En teknisk undersökning ska göras av brandplatsen så snart resterna av huset har svalnat. Polisen har inlett en förundersökning om mordbrand.

– Det är en rutinåtgärd, det finns inget som tyder på att branden skulle vara anlagd, säger Magnus Nordqvist.

Vid 10-tiden meddelar polisens presstalesperson Hans Lippens att man fortfarande inte lyckats få tag på fastighetsägaren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.