Polisen var snabbt på plats vid bråket. Foto: SVT

Tävlingsseglare gripna efter bråk

Uppdaterad
Publicerad

Två tävlingsseglare i Volvo Ocean Race sitter gripna för våld mot tjänsteman för att de ska ha bitit en vakt, och sparkat en annan i huvudet på seglarfesten igår.

– Två vakter hamnade på sjukhus, säger inre befäl på polisen Marcus Leijon.

I går firades det stort i Göteborg när Volvo Ocean Race avslutades mitt i centrala Göteborg. Tävlingen har pågått i nästan nio månader och strax efter lunch på måndagen kom båtarna in i mål efter den sista etappen från Frankrike.

VOR misstänkt

Våld mot tjänsteman

Den stora seglarfesten fick dock ett abrupt slut för två av de deltagnade tävlingsseglarna som igår kväll greps för våld mot tjänsteman. 

Ett bråk i vip-loungen, inne på seglarfestområdet på Bananpiren, ska ha utbrutit strax efter 20.00 på måndagskvällen då det enligt polisen uppstod en diskussion med barpersonalen om alkoholservering.

– Vakter ska ha kallats till platsen och bråk uppstod, säger Marcus Leijon.

Sparkar och bett

Det hela slutade med att två vakter fördes till sjukhus. En av dem ska ha fått sparkar i huvud och bröstkorg medan den andra ska ha blivit biten i tummen. De två seglarna greps på plats.

– De två männen är anhållna och nu ska fler förhör göras. Vi ska även prata med vittnen på plats, säger Marcus Leijon.

Presstalesmannen på Volvo Ocean Race Fabian Bengtsson bekräftar för SVT att det handlar om två av tävlingsdeltagarna och säger att de nu samarbetar med polisen. Mer vill de inte kommentera händelsen.

Enligt åklagare Elisabeth Trouvé ska männen komma från gästande länder.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VOR misstänkt

Mer i ämnet