Therese Karlsson är ridskolechef på klubben i Dals-Ed som drabbats av sjukdomen. Foto: SVT

Virussjukdom stänger ridanläggningar i Dalsland

Uppdaterad
Publicerad

Flera ridanläggningar i Dalsland är för närvarande stängda för utomstående hästar. Orsaken är att fem hästar i Bengtsfors och Dals-Ed under januari visat positiva prover för coronavirus.

I klippet hör du Therese Karlsson, ridskolechef på Ridcenter på Dal, om hur de upptäckte de sjuka hästarna.

Ridklubbarna i Bengtsfors och Dals-Ed drabbades i mitten av januari av coronavirus. Sammanlagt var det fem hästar hos dem som insjuknade och visade positivt på provtagning.

Coronaviruset i Västsverige

Båda ridklubbarna har nu tillfälligt stängt sina anläggning för hästar utifrån och ridskoleeleverna uppmanas att byta kläder och desinficera sina skor om de vistas i flera stall. Även ridklubben i Mellerud har vidtagit samma försiktighetsåtgärder.

Klubbarna i Åmål, som hade coronavirus förra året, och klubbarna i Färgelanda har inte stängt sina anläggningar, men uppmanar ändå till klädbyten för den som vistas på flera stall.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västsverige

Mer i ämnet