Foto: TT

Vittne: Det började smattra som fan

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har ännu inte gripit någon misstänkt för dödsskjutningen i går kväll på en parkering vid Frölunda torg i Göteborg. Den döde mannen är dessutom ännu inte identifierad.

Under fredagskvällen hittades en död man i en bil på parkeringen vid Frölunda Torg efter larm om skottlossning. Enligt ett vittne som SVT pratat med, och som passerade platsen, hördes flera smällar från parkeringen.

– Jag hörde först enstaka smällar och tänkte att det var fyrverkerier. Sen började det smattra som fan och då tänkte jag att det antingen måste vara smällare eller ett automatvapen, säger vittnet Daniel till SVT.

Skottlossningar i Göteborg

Polisen skriver på sin hemsida att ett antal personer i bil har lämnat platsen i okänd riktning. Händelsen rubriceras som mord.

”Skriker i panik”

– Folk kom springandes från det håll som skotten hördes i från. De skrek i panik: Fly, spring. Min tjej blev livrädd och nu vill vi flytta härifrån på grund av alla oroligheter. Det här var droppen, vi var så nära. Man känner sig inte säker här, fortsätter Daniel.

En kvinna som bor nära torget hörde också smällarna.

– Jag hade precis lagt mina barn när jag hörde skottlossningarna från torget.

Ett annat vittne till SVT Nyheter satt på bussen på väg mot Frölunda torg. När busschauffören stannade vid ett stoppljus såg hon plötsligt att torget var avspärrad och att bussen inte kunde köra in.

– Då gick busschauffören ut och pratade med polisen som sade att han inte fick köra in. Samtidigt ville han inte släppa av oss mitt i vägen. Polisen sade att han fick köra till en annan busshållplats där vi fick gå av.

Lämnade platsen i bil

Därifrån promenerade hon tillsammans med sitt sällskap till torget. Enligt vittnet var det många människor på plats.

– Minst 15-20 polisbilar var där, de hade dessutom polishundar med sig, och massa ambulanser.

En stor del av parkeringen vid Frölunda resecentrum var avspärrad under natten mellan fredag och lördag, men under lördagsmorgonen hävdes avspärrningarna. 

– Jag har bott här hela mitt liv och aldrig varit med om ett sådant kaos. Man är ju van vid att det händer grejer absolut men inte så här stort. Just nu känner jag bara att jag hade tur som inte var här, säger en förbipasserande kvinna.

Frölunda har under året drabbats av flera skjutningar men polisen säger till gp.se att det ännu är för tidigt att säga om fredagens skjutning har någon koppling till dessa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skottlossningar i Göteborg

Mer i ämnet