Vittnen i rätten i Kortedalafallet

Publicerad

På tisdagen var det dags för de vittnen som ska ge sina bilder av händelsen vid Kortedala torg.

”Mina händer darrade så mycket att jag inte lyckades ringa polisen.” Så uttryckte sig en 70-årig man som kallats som vittne i rättegången om den brutala misshandeln i Kortedala i våras. Han är ett av åtta utomstående vittnen som nu ska ge sina bilder av händelsen.

Det var en lågmäld man som klev in i rättssalen och berättade om den där eftermiddagen i mars. Han hade stått utanför en mataffär och sett hur ett gäng killar försökt reta en hund. Det var också det han sa till hundägaren som frågade vad som hänt. En kort stund senare utbröt tumult.

– Och jag ropade så högt jag kunde, hallå där sluta putta den där gamla mannen, sade vittnet.

Ett annat vittne beskriver hur en i gänget puttade hundägaren i riktning mot fontänen och att 61-åringen föll baklänges med killen över sig. Sen ska ännu en i gänget anslutit.

Tidigare i rättegången har dom båda åtalade killarna och deras kompisar som också varit medmisstänkta tagit tillbaka uppgifter ur dom tidigare förhören. Det gick så långt att lagmannen reagerade och påminde om att det är ett allvarligt brott att ljuga under ed.

Dom åtta vittnen som nu förhörs ska hjälpa åklagaren att bevisa att det verkligen rört sig om synnerligen grov misshandel och inte några lätta slag i självförsvar som dom åtalade hävdar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

61-årig man misshandlad i Kortedala

Mer i ämnet