Volvo Cars har tryckt på stoppknappen i fabriken i Torslanda i Göteborg. Arkivbild. Foto: TT

Volvo Cars stoppar produktionen i Torslanda – igen

Uppdaterad
Publicerad

Fem skift torsdag och fredag nästa vecka stänger Torslandafabriken ner produktionen. Anledningen är återigen bristen på halvledare och företagsledningen utesluter inte heller ytterligare stopp.

– Det finns inte fler planerade just nu men det är inte otroligt att det blir så, säger Magnus Holst, kommunikationschef på Volvo Cars till SVT Nyheter Väst.

Att Volvo Cars skulle stänga Torslandafabriken kommande söndag och måndag, 27 och 28 mars, stod klart förra veckan. Men nu blir det alltså ytterligare två dagar och fem pass utan produktion i fabriken, enligt Göteborgs-posten.

– Det är ganska många bilar som planerats för som inte kan tillverkas som planerat, det får stor påverkan på verksamheten, säger Magnus Holst.

Boven är bristen på halvledare, en brist som pågått under en stor del av pandemin. Under slutet av 2021 förväntades bristen vara avhjälpt problemen består och påverkar alltså fortfarande industrin. Det ska inte ha något att göra med kriget i Ukraina.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.