AB Volvos vd Martin Lundstedt varnar för tuffare perioder framöver. Foto: Björn Larsson/TT

AB Volvos vd varnar för tuff period

Uppdaterad
Publicerad

Något bättre resultat än väntat för Volvo, men vd Martin Lundstedt varnar för besvärliga tider framöver när allt fler kunder ber om anstånd med betalningarna.

Fordonstillverkaren AB Volvo redovisar en vinst före skatt på 6 490 miljoner kronor för första kvartalet. Det kan jämföras med vinsten på 13 280 miljoner kronor samma period året före.

Bolagets vd Martin Lundstedt varnar i en rapport för en tuff kommande period:

Coronaviruset i Västsverige

– När kunder i vissa segment och länder har mindre arbete att utföra, ökar de försenade betalningarna, vilket är som förväntat. Allt fler kunder begär att få anstånd med betalningar på sina leasingkontrakt. Vi arbetar nära tillsammans med våra kunder för att stödja dem genom dessa besvärliga tider, skriver han.

Fokus på hälsa och säkerhet

Produktionskapacitet och orderingång har minskat kraftigt och nu arbetar man för att anpassa kostnaderna eftersom stora delar av verksamheten ligger på is.

-Man lägger inte in ordrar i det här läget. Ett stort fokus ligger på hälsa och säkerhet för medarbetarna, planen är att försiktigt återstarta verksamheten, skriver Martin Lundstedt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västsverige

Mer i ämnet