19-årige William attackerades och rånades av fyra personer – nu har en ung man dömts för rånet. Foto: SVT//TT Arkiv

William fick kniv riktad mot halsen – nu döms rånaren

Uppdaterad
Publicerad

Två personer åtalades för rånet mot William som vi på SVT Nyheter Väst berättat om tidigare i veckan. Han fick bland annat en kniv riktad mot halsen, och blev slagen med en flaska. Nu döms en ung man för rånet och en frias av tingsrätten.

Det var i mars som 19-årige William attackerades och rånades av fyra personer, vilket SVT Nyheter Väst tidigare rapporterat om. Nu har en ung man dömts för rånet, och även för ytterligare brott.

Döms för flera andra brott

Mannen är under 18 år, och döms till sluten ungdomsvård i ett år och åtta månader. Utöver rånet mot William så döms han för ytterligare sex rån. Han döms också för flera andra brott, bland annat våld mot tjänsteman och övergrepp i rättssak.

En man frias – oklarheter kring dunjacka

Trots att William har berättat att fyra personer attackerade honom, så har den dömde mannen uppgett att han ensam har begått rånet. Ytterligare en man var åtalad, men friades. Bland annat på grund av oklarheter kring om dunjackan han bar helt stämde överens med signalementet, i och med att den inte hade päls på huvan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.