Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Anette Bernhardsson tycker det är fantastiskt att ”Yoga Girl” tänkt på kossorna i Välen. Foto: TT/SVT

”Yoga Girl” vill ta hand om slakthotade kor i Välen i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Den världskända svenska influencern ”Yoga Girl” har över två miljoner följare på sociala medier. Hon erbjuder sig nu att ta hand om highland cattle-korna i Välen i Göteborg, som hotas av slakt.

– Hur många människor som helst har hört av sig och sagt att korna är älskade och att det är så sorgligt det som händer, säger Rachel Bråthén.

Starta klippet för att höra ”Yoga Girl” berätta hur hon har tänkt ta hand om highland cattle-korna från Göteborg.

Bland andra SVT Nyheter Väst har rapporterat om att kommunen inte längre kan stödja föreningen som har highland cattle-kor strövande i Askimsviken i Västra Frölunda utanför Göteborg. Efter 30 år som populärt promenadmål för göteborgare hotas nu korna av slakt.

En av dem som följt rapporteringen är Rachel Bråthén, känd som influerare och vd för Yoga Girl.

– Jag lade upp en liten screenshot och frågade om någon har kontakt till föreningen. Sedan hörde jag av mig och sa att vi kan jättegärna tar hand om dem om de behöver ett hem.

”Fantastiskt att hon tänkt på kossorna”

Anette Bernhardsson är ordförande i Västra Frölunda Naturvårdsförening som har hand om korna. Hon berättar att ett stort antal personer hört av sig efter SVT Nyheter Västs tidigare inslag och erbjudit sig att ta hand om korna. En av dem är ”Yoga Girl”.

– Jag tycker det är fantastiskt att hon överhuvudtaget har tänkt på kossorna och kan komma med en sådan här idé, säger Anette Bernhardsson.

Samtidigt önskar föreningen helst av allt att kommunen ska ompröva sitt beslut så att korna kan stanna kvar där de är.

– Det känns väldigt ledsamt att bli av med dem, för det har varit en källa till vad folk har att göra på helgerna, folk är ju där hela tiden, säger Anette Bernhardsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.