Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Räddningstjänst och polis på plats efter larmet om ett misstänkt föremål i Frölunda i Göteborg. Foto: Liubov Nenasheva/SVT

Larm misstänkt farligt föremål i Göteborg – polisinsats i Frölunda

Uppdaterad
Publicerad

Ytterligare ett misstänkt farligt föremål har hittats, denna gång i Frölunda i Göteborg. Nationella bombskyddet är larmade till platsen och polisen har snabbt kunnat ta hand om föremålet och säkra det.

Strax efter klockan 12 larmades polis till en adress i Frölunda i Göteborg efter att en person rapporterat in att man sett ett misstänkt föremål.

Det är inomhus i entrén till en fastighet, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisregion Väst.

Strax innan klockan 14.30 hävdes avspärrningarna enligt SVT:s reporter på plats. Det är i nuläget oklart om föremålet varit skarpt.

Två misstänkta föremål i Göteborg – på några timmar

Ett område kring entrén till fastigheten har spärrats av, där polisen nu kommer att genomföra en brottsplatsundersökning.

– Nationella bombskyddet var där väldigt snabbt, undersökte föremålet och kunde ta hand om det. Om det var skarp eller inte vet inte jag, säger Peter Adlersson.

Larmet till Frölunda kom bara några timmar efter att polisen haft en omfattande insats i Nya Hovås i Göteborg där en person under fredagsförmiddagen hittade ett farligt föremål. Tidigare i veckan skedde sprängningar i två portar intill varandra i Västra Frölunda i Göteborg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.