Ytterligare en man misstänks för mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

I november sköts en man i benet på en mindre ort utanför Falköping. Nu begärs ytterligare en man häktad på sannolika skäl misstänkt för mord.

– Det sitter en person häktad så det är här är en andra gärningsman, säger Marianne Aldén, vice chefsåklagare vid åklagarkammaren i Skövde.

SVT Nyheter Väst har tidigare rapporterat om skottlossningen som ägde rum på en mindre ort utanför Falköping den 22 november förra året. Sent på eftermiddagen ringde en man polisen och berättade att han skjutits i benet. Han fördes senare till Skaraborgs sjukhus med ambulans. Polisen lyckades snabbt gripa en misstänkt gärningsman efter dådet, eftersom den skjutne mannen ska ha pekat ut honom. Den misstänkte har nu suttit häktad en längre tid misstänkt för mordförsök.

Begärs häktad för mordförsök

I tisdag greps ytterligare en person, en 49-årig man som nu begärts häktad på sannolika skäl misstänkt för mordförsök.

– Det som framkommit är att det var mer än en person, säger Marianne Aldén.

Offret sköts i benet, hur vet du att det handlar om ett försök att döda?

– Jag rubricerar det så för det hade mycket väl kunnat sluta med att mannen dog. Det finns kroppspulsåder och andra vitala organ i närheten. Och det finns en form av uppsåt.

Offer och gärningsmän bekanta

Enligt åklagaren ska de båda misstänkta gärningsmännen och den skjutne vara bekanta med varandra. Men i övrigt är Marianne Aldén mycket fåordig om händelsen och vill inte säga något om motiv, hur många skott som sköts eller om det kan bli aktuellt med ytterligare gripanden.

– Men vi anser oss ha en rätt god bild av vad som hänt, säger Marianne Aldén.

Häktningsförhandlingar väntas hållas under torsdagförmiddagen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.