Mannen misstänks nu för tre fall av barnvåldtäkt och ytterligare två fall av våldtäkt. Foto: SVT.

18-åring misstänks för fem våldtäkter – fyra mot barn

Uppdaterad
Publicerad

Den 18-åriga mannen häktades tidigare misstänkt för tre fall av våldtäkt mot barn och övergrepp i rättssak. Nu misstänks han för ytterligare två våldtäkter.

En man från Västerbotten inland sitter häktad misstänkt på sannolika skäl för våldtäkt mot barn. 18-åringen är även misstänkt för övergrepp i rättssak då han hotat en av målsägande att döda henne om hon skulle prata med polisen. Hoten har kommit via sociala medier och muntligen.

Men under förundersökningen mot mannen har det kommit nya uppgifter om två nya våldtäkter.

”Förekommit våld och tvång”

– Det rör sig om en våldtäkt mot barn som ska ha skett längre bak i tiden, och en våldtäkt som ska ha skett nyligen, säger åklagaren Anderas Nyberg.

Mannen som nu är misstänkt för fyra fall av våldtäkt mot barn och ett fall av våldtäkt ska preliminärt åtalas senast nästa fredag, men i och med de nya misstankarna kan åtalet skjutas upp.

– Det har förekommit våld och tvång i några av fallen, säger Nyberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.