Den 20-årige mannen häktas på sannolika skäl misstänkt för mordet. Foto: SVT.

Misstänks ha mördat äldre kvinna – nekar till brott

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 80-årsåldern hittades mördad i ett soprum i Norsjö i oktober förra året. En man i 20-årsåldern misstänks för mordet men nekar till brott.

Den äldre kvinnan hade flera stickskador på kroppen när hon hittades död i soprummet. Vittnen uppges ha sett kvinnan mindre än en halvtimme innan hon hittades död.

Dagen efter greps en man i 20-årsåldern för mordet. Senare häktades han på sannolika skäl misstänkt för brotten. Mannen har hela tiden nekat till brott.

Kvinna hittad död i Norsjö

– Han menar att han är oskyldig och det är klart att han inte mår bra. Han har suttit inlåst med restriktioner i snart fyra månader, säger mannens advokat Linda Sundlöf.

”Inget som binder mannen till mordplatsen”

Försvarsadvokaten menar att den tekniska bevisningen i fallet är bristfällig.

– De analyser som man väntat på har inte gett vad jag utgår från att åklagaren hoppats på. Det inte finns något som binder mannen till platsen vid tidpunkten för mordet, säger Linda Sundlöf.

Åklagaren: ”Finns tekniskt bevisning”

Åklagaren delar inte den bilden.

– Min uppfattning är att det finns tekniskt bevisning och den ska också sammanvägas med den övriga bevisningen, säger Petra Lundberg, åklagare.

Mannen åtalas för mord och ringa narkotikabrott.

MISSA INTE: Så får du lokala nyheter i SVT:s app

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kvinna hittad död i Norsjö

Mer i ämnet