Foto: SVT

Hundratals kor räddades ur brinnande ladugård i Robertsfors kommun

Uppdaterad
Publicerad

Räddningstjänsten har larmats till en ladugårdsbrand i Överklinten utanför Robertsfors. Enligt räddningstjänsten fanns det 300 kor i byggnaden och man kämpade för att få ut alla djuren i tid.

– Ladugården kommer med stor sannolikhet brinna ner till grunden, säger Per Lindahl, inre befäl på räddningstjänsten.

Larmet inkom 14:20 under tisdagseftermiddagen. Tio enheter från räddningstjänsterna i Umeå, Sävar, Robertsfors och Lövånger skickades till branden.

– Vi har väldigt många fordon på väg dit också förutom de som redan är på plats för att vattnet håller på att ta slut, säger Peter Lindahl inre befäl på räddningstjänsten.

Enligt räddningstjänsten fanns det 300 kor i ladugården när det började brinna. Personer på plats hjälptes åt för att få ut alla djur.

Enligt SVT:s reporter på plats Josefine Holgersson ska alla djuren vara ute ur byggnaden. Ingen person ska ha skadats i branden.

Anmälan upprättad

– Ladugården är helt övertänd. Man jobbar för att branden inte ska sprida sig nu, säger Josefine Holgersson.

Enligt polisen så har en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet upprättats, men det finns ingen misstänkt i nuläget.

Vid 21.30 uppger räddningstjänsten att de endast har släckbilar kvar på plats för efterbevakning. Byggnaden är då totalförstörd. Räddningstjänsten kommer efterbevaka platsen hela natten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.