32-årigen häktades vid Umeå tingsrätt under onsdagen. Foto: SVT

32-åring häktas för mord och mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

Den 32-årige man som greps i söndags, misstänkt för mord och tre fall av mordförsök på Ersboda, häktades idag på sannolika skäl misstänkt av Umeå tingsrätt.

Totalt är nu tre personer häktade efter skjutningen. Förutom 32-åringen också en 28-årig och 29-årig man, som är häktade på den lägre misstankegraden, skäligen misstänkta.

– Bevisläget är starkare mot 32-åringen än mot de som tidigare häktades. För mig var det självklart att han skulle häktas på sannolika skäl och tingsrätten delade min uppfattning, säger åklagaren Oskar Lundberg.

Dödsskjutning på Ersboda

Mannen anhölls i sin frånvaro bara timmar efter dödsskjutningen på Ersboda under onsdagskvällen. Först i söndags kunde han gripas.

Tidigare dömd

32-åringen är sedan tidigare dömd för flera brott och släpptes så sent som i somras från ett nio månader långt fängelsestraff för grov kvinnofridskränkning.

Advokaterna till 28- och 29-åringen har tidigare berättat att ingen av männen erkänner brott, något som också stämmer in på 32-åringen.

– Min klient nekar till brott. Det krävs inte alltför mycket för att bli häktad så här. Det underlag som har presenterats idag kan aldrig räcka till en fällande dom, säger hans advokat Thomas Nyman.

I söndags greps och anhölls också en man misstänkt för skyddande av brottsling. Han släpptes under onsdagsmorgonen, men är fortsatt misstänkt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutning på Ersboda

Mer i ämnet