Arkivbild. Foto: SVT

Åtalas för svärdhot och våld med stekpanna

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 55-årsåldern som greps av polisens insatsstyrka i en by utanför Skellefteå i mitten av april åtalas nu för grov misshandel och olaga hot. Mannen misstänks ha slagit målsäganden med en stekpanna och träpåk, och ha dödshotat honom med ett svärd.

Tidigt på morgonen den 19 april kallades polisens särskilda insatsstyrka ut till en ort utanför Skellefteå tidigt på morgonen efter att en person ringt in och larmat om att han blivit misshandlad med flera tillhyggen. En 55-årig man anhölls av polisen i Skellefteå ett par timmar efter händelsen och häktades ett par dagar senare. Nu åtalas 55-åringen misstänkt för grov misshandel och olaga hot.

55-åringen misstänks bland annat för att ha slagit målsägande med en stekpanna, en träpåk och sina händer. Mannen ska också ha tryckt sina fingrar in i målsägandes ögon.

Misstänks för dödshot med svärd

Enligt åtalet bedöms misshandeln som grov eftersom mannen uppvisat särskild hänsynslöshet och råhet, och i samband med den misstänkta misshandeln ska 55-åringen ha riktat ett svärd mot målsäganden och uttalat dödshot mot honom.

Bland bevismaterialet har ett svärd, ett träskaft och en stekpanna tagits i beslag.

Utöver grov misshandel och olaga hot misstänks mannen också för våld mot tjänsteman. 55-åringen åtalas för att med våld ha förgripit sig på en frivårdsinspektör genom att sparka ett bord i magen på mannen och slagit honom i samband med en personutredning av 55-åringen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.