Arkivbild. Foto: SVT

55-åringen begärs häktad efter våldsamheter

Uppdaterad
Publicerad

I dag begärs den misstänkta 55-årige mannen häktad efter våldsdramat i en ort utanför Skellefteå i onsdags. Men den misstänkte vill inte säga någonting alls i förhör och har varken nekat eller erkänt till brott.

I onsdags fick polisens särskilda insatsstyrka rycka ut till en ort utanför Skellefteå tidigt på morgonen efter att en person ringt in och larmat om att hen blivit misshandlad med flera tillhyggen. En 55-årig man greps ett par timmar senare och anhölls även av polisen i Skellefteå. Nu begärs mannen häktad misstänkt för grov misshandel och olaga hot.

Vice chefsåklagare Axel Holmberg som leder förundersökningen berättar att mannen kommer begäras häktad under förhandlingarna klockan 11 idag.

Den misstänkte har lagt locket på i förhör med polisen då han varken förnekat eller erkänt till brott.

– Den misstänkte vill inte uttala sig något alls, han har inte lämnat någon kommentar över huvud taget, säger Axel Holmberg.

Har en relation till varandra

Målsägande och den misstänkte 55-åringen har en relation, men vill inte gå in på hur de känner varandra.

Är den misstänkte känd av polisen sedan tidigare?

– Det kan jag inte kommentera. Man kan dra vilka slutsatser man vill, men han är iallafall frihetsberövad dels för att han skulle kunna försvåra utredningen, och dels för att han skulle kunna fortsätta sin brottsliga verksamhet, säger Axel Holmberg.

Enligt larmet som inkom till polisen under onsdagsmorgonen användes flera tillhyggen vid den misstänkta misshandeln, men Holmberg vill inte kommentera vad för sorts tillhyggen som användes.

Den misshandlade fick föras till sjukhus efter händelsen i onsdags, men hade inga livshotande skador.

Förhandlingarna skjuts upp

Strax innan klockan 16 på fredagseftermiddagen kunde vice chefsåklagare Axel Holmberg meddela att häktningsförhandlingarna skjuts upp till lördag.

– Det blev på det viset att förhandlingarna fick skjutas upp och kommer äga rum imorgon klockan elva, då sker den på polishuset i skeå, säger han och förklarar att anledningen till uppskjutningen beror på ett sjukdomsfall.

– Personen som skulle häktas mådde inte bra, han drabbades av ett sjukdomsfall så det var inte möjligt att genomföra förhandlingen, mer än så kan jag inte säga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.