Nära 700 liter bensin har läckt ut i marken vid en bensinstation i Vännäs. Sanering pågår under måndagen. Foto: Räddningstjänsten

690 liter bensin har runnit ut vid tankstation i Vännäs

Uppdaterad
Publicerad

På måndagsförmiddagen kallades räddningstjänsten till en bensinstation på Pengsjövägen i Vännäs efter att 690 liter bränsle pumpats ut i marken.

Bensinstationen håller just nu på att byta ut ledningarna till sina bränslecisterner och därför är påfyllnadsrören avkapade.

Vid 10.30-tiden på måndagen pumpade en tankbilschaufför av misstag ut 690 liter bensin i de avkapade rören, varav allt bränsle rann ut i backen.

– Vi har en sugbil på plats som tar upp all bränsle och slam och en grävmaskin som fraktar bort kontaminerat fyllnadsmaterial. Vi gräver tills vi inte känner någon lukt längre, det får ta den tid det tar, säger Roger Westerberg, räddningschef i Vännäs.

På grund av brandrisken är tankstationen delvis avspärrad.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer