Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Vi har en stor snöbelastning på delar av taket” – Fredrik Nilsson berättar om riskerna som fått kommunen att stänga A-hallen. Foto: Patrik Samuelsson/SVT

A-hallen på Skellefteå kraft arena stängs – brister i taket

Uppdaterad
Publicerad

Skellefteå kommun har beslutat att stänga A-hallen på Skellefteå kraft arena tills vidare då man upptäckt brister i takkonstruktionen, som i kombination med snön kan innebära en fara.

– Det finns ju en risk att det rasar in, säger Fredrik Nilsson, fastighetschef i Skellefteå kommun.

Beslutet togs på måndagseftermiddagen efter att en av de två takbågarna i A-hallen, som kommunen utför kontinuerliga mätningar på, signalerade att belastningen låg på gränsen.

Under kvällen har kommunen haft en dialog med de som använder A-hallen. En av verksamhetsutövarna är Skellefteå AIK, vars herrlag ska spela en hemmamatch mot Rögle i hallen på torsdag.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Nu kommer en till laddning!” – se hur det går när SVT:s reporter ska berätta om snömängderna samtidigt som taket skottas för fullt. Foto: Patrik Samuelsson/SVT

Tar ett krafttag

– Vår tro och vårt hopp är att vi ska hinna skotta det till på torsdag. Men man vet aldrig hur det går med den här typen av åtgärder, säger Fredrik Nilsson, fastighetschef i Skellefteå kommun.

Under måndagskvällen är det enstaka takskottare på jobbar på arenan, men under tisdagen kommer kommunen att ta ett krafttag för att få bort snön med ett stort antal skottare.

”Får pussla lite”

Niclas Lundkvist, sportchef i Skellefteå AIK, säger att beskedet än så länge innebär att klubben fått stuva om sina träningar från A-hallen till B- och C-hallen i arenan.

– Vi får pussla lite med det. I övrigt är förhoppningen att de kommer göra ett bra jobb med att få bort snön – det viktigaste är att vi kan spela matchen hemma på torsdag, säger Niclas Lundkvist.

Har ni någon plan B om det inte går?

– De frågorna kommer vi att jobba med mer imorgon.

Hör Fredrik Nilsson berätta om beslutet bakom stängningen av hallen i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.