Foto: SVT

Ackermann gör försiktig tummen upp

Uppdaterad
Publicerad

Västerbottens inland kan vara vinnare när landsbygdspolitiken nu samordnar resurserna för en mer levande landsbygd. Ändå är det med försiktighet som Malin Ackermann i Lycksele gör vågen.

Efter att ha följt presentationen av slutbetänkandet som på torsdagsförmiddagen överräcktes till landsbygdsministern säger Malin Ackermann så här.

– Det bådar visserligen gott att politikerna över partigränserna är eniga om åtgärder som måste göras för våra kommuner. Ändå är jag lite skraj att det kommer att bli en utmaning att hålla i det här om det blir regeringsskifte.

Hon var bland annat drivande i kampen om att få behålla skattekontorets tjänster i Lycksele.

– Det är bra att man också analyserat bakåt och förstår orsaker och verkan. Att länsstyrelserna haft som uppdrag att samordna medan de statliga jobben inte har låtit sig samordnas har ju märkts. Det blir bra med en skärpning där, säger Ackermann.

”Kan göra stor skillnad för Västerbotten”

Hon är också mycket positiv till den nu riktade näringslivssatsningar för glesbygden, lättnaden för den som studerar i form av avskrivning av studieskulder.

– Det är mycket mycket positivt, och trots att jag inte tagit del av alla 75 punkter ännu så ser jag att det verkligen kan komma att göra skillnad för oss i Västerbottens glesbygskommuner om också folk har möjlighet att studera och att kompetensförsörjningen räddas.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.