Blommor och ljus på platsen i Umeå där en 19-åring sköts till döds. Foto: Tommy Forsgren, SVT

Åtal i Ersbodamordet dröjer – utredningen inte klar

Uppdaterad
Publicerad

Ett eventuellt åtal efter dödsskjutningen på Ersboda i Umeå i januari dröjer. Åklagaren har fått förlängd åtalstid och den 32-åring som sitter häktad misstänkt för mord och tre fall av mordförsök blir kvar i häktet. – Nu kan vi arbeta vidare i två veckor, konstaterar chefsåklagare Åsa Jonsson.

Det var kvällen 23 januari som polisen larmades om en skottlossning på Ersboda i Umeå, en 19-årig man dog och ytterligare två män skottskadades allvarligt i vad som polisen tidigare benämnt som en uppgörelse bland kriminella.

Polisens blickar riktades tidigt mot den 32-åring som nu sitter häktad misstänkt för mord och tre fall av mordförsök. Mannen häktades för två veckor sedan och nu begär chefsåklagare Åsa Jonsson om förlängd åtalstid i en skrivelse till tingsrätten. Motivet till begäran är att förundersökningen inte kunnat slutföras inom föreskriven tid.

Dödsskjutning på Ersboda

Nu vill åklagaren ha ytterligare två veckor på sig och begär fram till den 27 februari på sig att lägga fram ett åtal mot mannen, enligt framställan till tingsrätten. Något 32-åringen inte motsätter sig.

– Min klient förnekar brott men medger åklagarens framställan om förlängd tid, säger Thomas Nyman, 32-åringens advokat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutning på Ersboda

Mer i ämnet