Polisen söker av området med drönare. Foto: Jan Färingö / SVT

Åklagaren om misstänkta mordförsöket på Lilljansberget: ”De är inte obekanta med varandra”

Publicerad

Tre personer sitter anhållna misstänkta för mordförsök i Umeå. Detta efter att en allvarligt skadad man i 25-årsåldern anträffats utomhus på Liljansberget på onsdagskvällen. Enligt åklagaren som leder utredningen har offret och de misstänkta gärningsmännen en relation sen tidigare.

Tre personer, en man och en kvinna i 20-årsåldern och en tonåring under 18 år, är anhållna för det misstänkta mordförsöket på en man i 25-årsåldern på Liljansberget i Umeå. Vice chefsåklagare Peter Jonsson bekräftar att det är ett grovt våldsdåd man utreder men att han inte kan redogöra för ett exakt händelseförlopp.

– Det jag kan säga i nuläget är att de inte är obekanta med varandra. Sen vilken relation de har får utredningen visa, berättar Peter Jonsson.

En av de misstänkta är under 18, hur påverkar det?

– Det påverkar så tillvida att alternativ till anhållan och häktning måste undersökas. Till exempel om socialtjänsten kan ta hand om det.

Nu väntar ytterligare förhör och arbetet pågår för högtryck säger Peter Jonsson. Även ytterligare analys av beslag och tekniska undersökningar ska genomföras. Åklagaren har fram till söndag 20/12 på sig att fatta beslut om gärningsmännen ska häktas eller inte.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.