Mannen försvann i Tärnabyområdet i samband med jakt. Foto: SVT Design

Äldre jägare försvunnen i Tärnaby – saknad två dygn

Uppdaterad
Publicerad

Jägaren försvann i trakterna kring Tärnaby och anmäldes försvunnen på torsdagskvällen. Två nätter senare har han ännu inte hittats.

– Han är fortfarande försvunnen, säger Peder Jonsson, polisens presstalesperson.

Under gårdagen pågick ett stort sökpådrag efter mannen, som är i 85-årsåldern. Helikopter, polispatruller, hundförare och frivilliga letade efter mannen – utan att hitta minsta spår av honom eller hans bil, en silverfärgad Hyundai Matrix, som också saknas.

Nu kommer inte polisen att söka mer om inte nya tips kommer in.

– Vi har genomfört ett väldigt omfattande sök och kontrollerat hans telefon och bankkort, men det finns inga spår. Bilen är fortfarande borta. Vi har kollat alla platser där han skulle kunna tänkas vara, pratat med vänner och familj. Nu finns det inget mer att gå på, säger Peder Jonsson.

Mannen och bilen är efterlyst

Mannen är hemmahörande i Norrbotten. Han är ungefär 180 cm lång och har en kraftig kroppsbyggnad. Han har ljust hår och glasögon och bar vid försvinnandet en grön jacka och blå friluftsbyxor.

Mannen och bilen är efterlyst. Polisen har även haft kontakt med norsk polis för att höra om han kört över gränsen till Norge.

– Missing people kanske kommer att leta. Från vår sida sker inget aktivt sökande nu, säger Jonsson.

Polisen vill ha in tips från allmänheten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.