Foto: Länsstyrelsen Västerbotten

Djurskyddet hjälper gärna till att hitta nya hem åt hundarna

Uppdaterad
Publicerad

Vad som kommer hända med de 80 omhändertagna hundarna är i nuläget oklart, men Djurskyddet Västerbotten är beredda att hjälpa till ifall länsstyrelsen ber om det.

– Vi tycker det är viktigt att hundarna får chans till ett bra liv, så vi hjälper gärna till att förmedla kontakter, säger Gabrielle Rosendahl ordförande på Djurskyddet Västerbotten.

Svårt läge

I vanliga fall brukar inte djurskyddet bli inkopplat när länsstyrelsen beslutar att sälja hundar, men när det handlar om så många som 80 hundar är läget mer svårhanterligt tror Gabrielle Rosendahl.

– Jag har aldrig tidigare hört talas om att så här många hundar omhändertagits samtidigt i länet.

”Sorgligt att man låter det gå över styr”

Djurskyddet väntar nu på länsstyrelsen ska kontakta dem om de behöver hjälp att hitta nya hem.

– Jag tycker det är sorgligt att man låter det gå över styr att man skaffar så många hundar att man inte kan ta hand om dem, säger hon.

Om man vill bli ägare till hund som farit illa ska man i det här fallet kontakta polisen, annars Djurskyddet i Västerbotten.

För att bli ägare till en av Djurskyddets hundar finns det några saker du ska tänka på.

– Börja med att fundera ditt beslut. En hund lever länge och omplaceringshundar kräver ofta mer av sin ägare eftersom de inte kommer från en stabil miljö.

– Kontakta Djurskyddet och säg att du är intresserad.

– Djurskyddet genomför då en telefonintervju med dig. Blir du godkänd gör de hembesök för att se vilka förhållanden du lever i.

– Efter hembesöket, får du ta hem hunden du anmält intresse för på prov, förutsatt att du blir godkänd efter hembesöket.

– Går allting bra har du sedan en ny familjemedlem.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer