SVT Nyheter har varit i kontakt med flera skidanläggningar i Västerbotten som märker att färre besökare köper mat i restaurangen. En av dem är skidanläggningen i Bygdsiljumsbacken. Men trots färre besökare i restaurangen är köksansvarig Jesper Sundh inte orolig.
– Vi har ju skidåkningen i grunden, det är kanske en annan grej för en renodlad restaurang, säger han.
Även på Buberget i Vindeln märker man av en förändring bland besökarna och färre handlar i cafeterian.
– Det har blivit så kolossalt dyrt med allting. Folk har helt enkelt inte råd, säger Thomas Malmlöv.
”Personalen ska ha lön”
Anläggningen i Vindeln märker av ekonomiskt att färre handlar mat.
– Visst påverkas vi. Vi måste ha personal som jobbar och de ska ha sin lön, säger Thomas Malmlöv, vid Bubergsgården.
I Vindeln gjorde man förra säsongen fem nya eldstäder, men trots det är det ibland platsbrist vid fikaplatserna.
– Det är tjockt med folk vid alla på helgerna. Vissa kommer tidigt på morgonen för att få en plats.
I klippet: Hör Thomas Malmlöv och Jesper Sundh om skidgästernas förändrade köpbeteende.