Allt fler tar med egen lunch till skidbacken – köksansvarig i Bygdsiljumbacken: Märker skillnad

Uppdaterad
Publicerad

På skidanläggningar i Västerbotten märks det den här säsongen att fler gäster har med sig egen matsäck – i stället för att handla i cafeterian.

– Vi märker att det är en viss skillnad. Det är fler som har med sig mat, men det är en ganska liten höjning, säger Jesper Sundh köksansvarig på skidanläggningen i Bygdsiljumsbacken.

SVT Nyheter har varit i kontakt med flera skidanläggningar i Västerbotten som märker att färre besökare köper mat i restaurangen. En av dem är skidanläggningen i Bygdsiljumsbacken. Men trots färre besökare i restaurangen är köksansvarig Jesper Sundh inte orolig.

– Vi har ju skidåkningen i grunden, det är kanske en annan grej för en renodlad restaurang, säger han.

Även på Buberget i Vindeln märker man av en förändring bland besökarna och färre handlar i cafeterian.

– Det har blivit så kolossalt dyrt med allting. Folk har helt enkelt inte råd, säger Thomas Malmlöv.

”Personalen ska ha lön”

Anläggningen i Vindeln märker av ekonomiskt att färre handlar mat.

– Visst påverkas vi. Vi måste ha personal som jobbar och de ska ha sin lön, säger Thomas Malmlöv, vid Bubergsgården.

I Vindeln gjorde man förra säsongen fem nya eldstäder, men trots det är det ibland platsbrist vid fikaplatserna.

– Det är tjockt med folk vid alla på helgerna. Vissa kommer tidigt på morgonen för att få en plats.

I klippet: Hör Thomas Malmlöv och Jesper Sundh om skidgästernas förändrade köpbeteende.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.