Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
SKR om åldrande befolkning – så ska samhället lösa utmaningen Foto: SVT

Allt fler pensionärer fortsätter att jobba

Uppdaterad
Publicerad

Enligt nationell statistik från Sveriges Kommuner och Regioner har antalet personer över 65 som fortsätter att arbeta inom vården ökat från cirka 10 000 till 50 000 mellan år 2005-2018.

Några pensionärer väljer att fortsätta på sitt arbete efter fyllda 65 medan andra går i pension en period, för att sedan återvända till arbetslivet på hel eller deltid.

– Jag tänker att det är något väldigt positivt. Dels är det ju så att kommuner och regioner har stora rekryteringsbehov, så det här är ju personal som verkligen behövs i verksamheten. Och det som är extra bra är ju att det är personer som har väldigt mycket erfarenhet, säger Caroline Olsson, sektionschef på arbetsgivarpolitiska avd SKR.

Över hela landet finns det kommunala och regionala verksamheter som inte skulle klara sig utan pensionärer som fortsätter att arbeta. Och med allt fler äldre invånare så kommer rekryteringsfrågan för kommuner och regioner att bli en allt större utmaning i framtiden.

Hör mer om detta i klippet ovan med Caroline Olsson, sektionschef på Sveriges kommuner och regioner.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer