Norrlands universitetssjukhus i Umeå. Foto: Mikael Assmundsson/SVT

Allvarlig arbetsplatsolycka i Umeå – man vårdas för livshotande skador

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-25-årsåldern skadades i en arbetsplatsolycka på Haga i Umeå under onsdagsförmiddagen. Mannen vårdas nu för kritiska skador vid Norrlands universitetssjukhus.

Polisen larmades om händelsen klockan 10.46. Mannen fördes till sjukhus med ambulans och vårdas nu vid intensivvårdsavdelningen med kritiska skador, vilket enligt Region Västerbotten motsvarar livshotande skador.

Polisen har spärrat av olycksplatsen och gjort en platsundersökning. Polisen vill inte uppge vad som inträffat.

– I det här fallet vill jag inte gå in på detaljer. En utredning pågår och vi ska höra vittnen till händelsen. Det jag kan säga är att det handlar om en typ av verkstadsarbete, säger Maria Linné, RLC-kommunikatör på polisen.

Arbetsmiljöverket är också underrättat om olyckan och en anmälan om arbetsplatsolycka är upprättad. Utredningen kommer att ledas av åklagare vid riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.