Dorotea kommun får pengar för att utveckla besöksnäringen i kommunen. Foto: SVT

Ännu en chef i Dorotea kliver av jobbet

Publicerad

Skolchefen Nils Broman har sjukskrivit sig från sin tjänst vid Dorotea kommun, en kommun som sett många chefer komma och gå genom åren. Men kommunalrådet Mats-Erik Westerlund ser inte att några problem med arbetsmiljön skulle vara orsaken.

Under de senaste tio åren är det minst sju personer som suttit på kommunchefsposten i Dorotea. Men även flera andra chefsposter inom kommunen har, eller har nyligt haft, tillförordade eller tjänstlediga medarbetare.

LÄS MER: Dorotea får ny kommunchef – igen

Sätter inte sjukskrivningen i större sammanhang

Men att skolchefen Nils Broman nu sjukskriver sig och tar semester fram till första augusti, är inget som påverkats av en dålig arbetsmiljö, i alla fall inte enligt kommunalrådet Mats-Erik Westerlund (DKL).

– Jag ser inget speciellt med Dorotea, att det är en sjukskriven. Det tror jag händer i alla kommuner.

Du ser inte heller att det är ett tecken på ett större fenomen?

– Nej.

LÄS MER: Kris i Dorotea efter kommunchefsavhopp

Vill inte kännas vid arbetsmiljöproblem

Tidigare har SVT Nyheter Västerbotten berättat om att flera anställda på kommunen vittnat om att arbetsmiljön är mycket svår för tjänstemän, eftersom politiker lägger sig i arbetet, ibland på detaljnivå. Men att kommunen skulle ha arbetsmiljöproblem, är något som kommunalrådet inte alls vill kännas vid.

– Jag tror inte att vi har någon situation som är annorlunda än de flesta andra kommuner. Jag har inte upplevt att vi haft några större bekymmer. Jag har själv haft väldigt god relation med alla chefer vi haft inom kommunen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer