Tre älgar har valt att uppehålla sig vid radhusområdet på Morö Backe i Skellefteå. ”Det är älgspår överallt”, utbrister Sara Bergman som passerade älgarna när hon var på väg hem. Foto: Sara Bergman

Tre älgar uppehåller sig i radhusområde – igen

Uppdaterad
Publicerad

När Sara Bergman var på väg hem till sitt radhus på Morö Backe i Skellefteå fick hon lov att dela vägen – med tre älgar.
– Det är älgspår överallt, säger hon.

Älgarna på Morö Backe i Skellefteå ger sig inte. Tre älgar har redan skjutits eftersom de fattat tycke för området, och vägrat lämna det. Nu har tre nya älgar flyttat in i grannskapet.

– Vi kom bara och körde bil som vanligt när vi skulle hem till vårt hus, då sprang de före på vägen.

”Varit älgar i området tidigare”

Sara hann få fram mobiltelefonen och kunde ta en bild av händelsen. Visserligen har det hänt någon gång tidigare att älgar letat sig in i bostadsområdet. Men den senaste tiden har det varit ovanligt mycket älg på Morö Backe.

– Det har ju varit älgar i området tidigare man jag tror de är skjutna. Men nu verkar det som om de har kommit tre till, säger Sara Bergman och skrattar.

Älg vilade i kälkbacken

Sara Bergman såg även en ensam älg som lagt sig för att vila på en liten kälk-kulle i området. Hon tror att det handlade om en fjärde en älgen som kan finnas i området.

För dem som kanske missat älgarna, finns det tydliga tecken på deras framfart i området.

– Det är älgspår överallt på Morö Backe, om man ser på vägarna. De har varit överallt, konstaterar Sara Bergman från Skellefteå.

Polisen: ”Skrämmer dem i första hand”

Marie Andersson, kommunikatör på polisen i Västerbotten, hade vid 20-tiden på fredagen inga uppgifter om att de nya älgarna ska vara skjutna.

– Älgar som rör sig kring bostadsområden behöver inte vara något problem, endast om det är aggresiva. I första hand skrämmer vi iväg dem, säger Andersson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Älgar i Västerbotten

Mer i ämnet