Polisener vid avspärrningarna i bostadsområdet där en man dog och två skadades i en skottlossning förra onsdagen. Foto: Samuel Pettersson/TT

Ännu en misstänkt för dödsskjutningen på Ersboda

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagen anhölls ytterligare en person som misstänks för mord och tre mordförsök efter skjutningen på Ersboda i Umeå.

Mannen nekar till brott.

En man i 20-30 årsåldern frihetsberövades under måndagen misstänkt för mord och tre fall av mordförsök. Mannen greps i Umeåtrakterna enligt polisen. Han är anhållen på den lägre misstankegraden.

– Vi höll ett kort förhör och han nekar till brott. Det är en person som har koppling till Umeåtrakten, säger Oscar Lundberg, förundersökningsledare.

Dödsskjutning på Ersboda

Det var den 23 januari som tre män blev skjutna i närheten av en garagelänga på Ersboda i Umeå. En 19-årig man dog. Ytterligare en person utsattes på något sätt för mordförsök.

Sedan tidigare sitter en 32-åring häktad misstänkt för mord och mordförsök. Men nu har alltså polisen ytterligare en misstänkt för skjutningen.

Polisen ska under dagen hålla ytterligare ett förhör med honom under dagen.

– Jag vill inte kommentera när misstanken mot honom uppstod, säger Oscar Lundberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutning på Ersboda

Mer i ämnet